Menu Content/Inhalt
kamerkoor Aquarius PDF Afdrukken E-mailadres

 

Slotconcert 15 augustus, 20u30 Kanon pokajanen  v Arvo Pärt door Aquarius

INSCHRIJVEN
In onze jonge 21ste eeuw zullen onomkeerbare evoluties het kunstenlandschap verder overhoop gooien en hertekenen. In onze geglobaliseerde wereld doordringen alle culturele uitingen elkaar. Klassieke muziek fuseert met jazz, pop en wereldmuziek. Europa verdwijnt als cultureel leider. Muziek uit het verre en nabije verleden is brandend actueel. Hedendaagse muziek is wat ze altijd is geweest en zal moeten zijn: vernieuwend, shockerend, richting gevend.
Deze ‘clash of cultures’ levert een nooit geziene dynamiek op en een kolkende, onheilspellende maar ook fantastische toekomst.    
Het 32 koppige kamerkoor AQUARIUS omarmt deze tijd en neemt deel aan deze opwindende, verwarrende, kakelbonte verschuivingen, waarin oud en nieuw, klassiek en populair, sacraal en profaan, progressief en conservatief in elkaar schuiven.

In 1995 gestart onder de naam Goeyvaerts Consort, verruimt dit ensemble, onder zijn nieuwe naam, zijn opdracht om alle vormen van actuele muziek te kaderen in een globaal muzikaal aanbod dat alle hokjes en specialisaties ontstijgt.

AQUARIUS als klankbord van onze nieuwe eeuw.

AQUARIUS is gesticht en wordt geleid door Marc Michael De Smet, een fervent verdediger van hedendaagse en Vlaamse muziek.
     
   
INSCHRIJVEN    

 

 

 
Deze site wordt regelmatig bijgewerkt. Opmerkingen welkom.
sarband.jpg